HE Solkan
23 mar
2021
SKUPINA HSE JE NAJVEČJI SLOVENSKI PROIZVAJALEC ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH VIROV

Ste vedeli, da hidroelektrarne skupine HSE letno proizvedejo več električne energije kot slovenski del NEK? Danes je svetovni dan voda in menimo, da je prav, da sporočimo, da voda ni zgolj tista, brez katere ni življenja, ampak je pomembna tudi zato, ker nam pomaga živeti sodobni način življenja. V družbah skupine HSE s pomočjo vode proizvajamo elektriko, na katero priklopimo telefone, toplotne črpalke, avtomobile in druge naprave, s katerimi je življenje lažje in bolj zabavno.

ČHE Avče (4)
01 mar
2021
Izjemne razmere za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov

Skupina Holding Slovenske elektrarne, največji proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji, je februarja zabeležila izjemne rezultate. Hidroelektrarne skupine HSE, ki združuje Dravske elektrarne Maribor (DEM), Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) in 49-odstotni delež v Hidroelektrarnah na spodnji Savi (HESS), so februarja 2021 proizvedle 700 GWh električne energije in s tem presegle mesečni plan za kar 58 odstotkov.

Ajba (9 of 17)
26 jan
2021
Hidroelektrarne skupine HSE uspešno v 2021, SENG že 39 % nad planom

Hidroelektrarne skupine HSE, ki delujejo pod okriljem Dravskih elektrarn Maribor in Soških elektrarn Nova Gorica, ter Hidroelektrarne na spodnji Savi, so do 25. januarja 2021 proizvedle 256 GWh električne energije. Tako so že slab teden pred koncem meseca za 17 odstotkov presegle januarski plan.

Kanalski Vrh - HE Avče (5 of 27)
15 jul
2020
RAZPIS ZA KADROVSKE ŠTIPENDIJE

Družba SENG d.o.o. v šolskem letu 2020/2021 razpisuje 4 kadrovske štipendije, in sicer tri štipendije za smer elektrotehnika V. stopnja in eno štipendijo za smer elektrotehnika VI./2 ali VII. stopnja.