HE Doblar_jez_Podselo2
02 jun
2021
HIDROELEKTRARNE SKUPINE HSE MAJA 32 ODSTOTKOV NAD LANSKO PROIZVODNJO

Hidroelektrarne skupine Holding Slovenske elektrarne (HSE) so meseca maja znova presegle zastavljene načrte. Dravske elektrarne Maribor (DEM) so proizvedle 385 GWh električne energije in plan presegle za 23 odstotkov, Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) pa s 124 GWh proizvedene električne energije za kar 52 odstotkov. Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS), kjer ima HSE 49-odstotni delež, so maja proizvedle 46 GWh električne energije, kar je 80 odstotkov več od planirane proizvodnje. Skupaj so hidroelektrarne skupine HSE v obdobju januar – maj 2021 proizvedle 1.838 GWh električne energije, kar je 23 odstotkov več od planirane in 32 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Matjaž Eberlinc
21 maj
2021
HIDROELEKTRARNE SKUPINE HSE ŠE PRED KONCEM MAJA Z IZJEMNO PROIZVODNJO

Hidroelektrarne skupine Holding Slovenske elektrarne v mesecu maju beležijo nadpovprečno proizvodnjo. Do 20. maja so dosegle letno realizacijo proizvodnje električne energije v višini 1,63 TWh in s tem presegle obdobni plan za kar 21 odstotkov.

SprejemKajakasiSENG_14-5-2021_fMatejaPelikan-3210
17 maj
2021
Sprejem članov Kajak kluba Soške elektrarne

Na Mestni občini Nova Gorica so sprejeli tekmovalke in tekmovalce iz Kajak kluba Soške elektrarne, ki so pretekli teden v italijanski Ivrei zaključili pomembne tekme evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah. Slovenijo so na evropskem prvenstvu zastopali Alja Kozorog, Urša Kragelj, Luka Božič, Nejc Polenčič in Niko Testen ter Koppany Racz in Viktoria Wolfhardt, ki se sprejema nista udeležila. Tekmovalce in njihovega trenerja Boruta Javornika so sprejeli župan dr. Klemen Miklavič in podžupan Simon Rosič, predsednik Kajak kluba Soške elektrarne Ivan Zagožen in direktor Soških elektrarn Nova Gorica mag. Radovan Jereb. Reprezentantom so čestitali za odlične rezultate in jim zaželeli čim več uspehov na naslednjih tekmovanjih v letošnjem letu.

HE Solkan
23 mar
2021
SKUPINA HSE JE NAJVEČJI SLOVENSKI PROIZVAJALEC ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH VIROV

Ste vedeli, da hidroelektrarne skupine HSE letno proizvedejo več električne energije kot slovenski del NEK? Danes je svetovni dan voda in menimo, da je prav, da sporočimo, da voda ni zgolj tista, brez katere ni življenja, ampak je pomembna tudi zato, ker nam pomaga živeti sodobni način življenja. V družbah skupine HSE s pomočjo vode proizvajamo elektriko, na katero priklopimo telefone, toplotne črpalke, avtomobile in druge naprave, s katerimi je življenje lažje in bolj zabavno.