07
september
STROKOVNA KOMISIJA JE ZAČELA Z DELOM

Strokovna komisija, ki je nastala na podlagi Sporazuma o sodelovanju pri izvedbi ukrepov varstva pred utopitvami na lokaciji »Stari jez« na Soči pri Solkanu je na ustanovi seji, dne 7. septembra 2021, analizirala v letu 2021 izvedene ukrepe.

06
september
STROKOVNI SODELAVEC SPLOŠNEGA SEKTORJA (m/ž)

06
september
INŽENIR – PROJEKTANT ELEKTRO NAPRAV (m/ž)

06
september
POSLOVNI SEKRETAR (m/ž)

06
september
INŽENIR – PROJEKTANT GRADBENIH OBJEKTOV (m/ž)

02
junij
HIDROELEKTRARNE SKUPINE HSE MAJA 32 ODSTOTKOV NAD LANSKO PROIZVODNJO

Hidroelektrarne skupine Holding Slovenske elektrarne (HSE) so meseca maja znova presegle zastavljene načrte. Dravske elektrarne Maribor (DEM) so proizvedle 385 GWh električne energije in plan presegle za 23 odstotkov, Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) pa s 124 GWh proizvedene električne energije za kar 52 odstotkov. Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS), kjer ima HSE 49-odstotni delež, so maja proizvedle 46 GWh električne energije, kar je 80 odstotkov več od planirane proizvodnje. Skupaj so hidroelektrarne skupine HSE v obdobju januar – maj 2021 proizvedle 1.838 GWh električne energije, kar je 23 odstotkov več od planirane in 32 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

21
maj
HIDROELEKTRARNE SKUPINE HSE ŠE PRED KONCEM MAJA Z IZJEMNO PROIZVODNJO

Hidroelektrarne skupine Holding Slovenske elektrarne v mesecu maju beležijo nadpovprečno proizvodnjo. Do 20. maja so dosegle letno realizacijo proizvodnje električne energije v višini 1,63 TWh in s tem presegle obdobni plan za kar 21 odstotkov.

17
maj
Sprejem članov Kajak kluba Soške elektrarne

Na Mestni občini Nova Gorica so sprejeli tekmovalke in tekmovalce iz Kajak kluba Soške elektrarne, ki so pretekli teden v italijanski Ivrei zaključili pomembne tekme evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah. Slovenijo so na evropskem prvenstvu zastopali Alja Kozorog, Urša Kragelj, Luka Božič, Nejc Polenčič in Niko Testen ter Koppany Racz in Viktoria Wolfhardt, ki se sprejema nista udeležila. Tekmovalce in njihovega trenerja Boruta Javornika so sprejeli župan dr. Klemen Miklavič in podžupan Simon Rosič, predsednik Kajak kluba Soške elektrarne Ivan Zagožen in direktor Soških elektrarn Nova Gorica mag. Radovan Jereb. Reprezentantom so čestitali za odlične rezultate in jim zaželeli čim več uspehov na naslednjih tekmovanjih v letošnjem letu.

23
marec
SKUPINA HSE JE NAJVEČJI SLOVENSKI PROIZVAJALEC ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH VIROV

Ste vedeli, da hidroelektrarne skupine HSE letno proizvedejo več električne energije kot slovenski del NEK? Danes je svetovni dan voda in menimo, da je prav, da sporočimo, da voda ni zgolj tista, brez katere ni življenja, ampak je pomembna tudi zato, ker nam pomaga živeti sodobni način življenja. V družbah skupine HSE s pomočjo vode proizvajamo elektriko, na katero priklopimo telefone, toplotne črpalke, avtomobile in druge naprave, s katerimi je življenje lažje in bolj zabavno.

01
marec
Izjemne razmere za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov

Skupina Holding Slovenske elektrarne, največji proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji, je februarja zabeležila izjemne rezultate. Hidroelektrarne skupine HSE, ki združuje Dravske elektrarne Maribor (DEM), Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) in 49-odstotni delež v Hidroelektrarnah na spodnji Savi (HESS), so februarja 2021 proizvedle 700 GWh električne energije in s tem presegle mesečni plan za kar 58 odstotkov.

26
januar
Hidroelektrarne skupine HSE uspešno v 2021, SENG že 39 % nad planom

Hidroelektrarne skupine HSE, ki delujejo pod okriljem Dravskih elektrarn Maribor in Soških elektrarn Nova Gorica, ter Hidroelektrarne na spodnji Savi, so do 25. januarja 2021 proizvedle 256 GWh električne energije. Tako so že slab teden pred koncem meseca za 17 odstotkov presegle januarski plan.

15
julij
RAZPIS ZA KADROVSKE ŠTIPENDIJE

Družba SENG d.o.o. v šolskem letu 2020/2021 razpisuje 4 kadrovske štipendije, in sicer tri štipendije za smer elektrotehnika V. stopnja in eno štipendijo za smer elektrotehnika VI./2 ali VII. stopnja.

20
marec
ODGOVORNO. ZANESLJIVO. VARNO. Koronavirus: Sporočilo za javnost

13
december
NAJ BO LETO 2020 SREČNO IN ZDRAVO

Družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) novoletno donacijo namenja Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica (Šempeter pri Gorici, 13. 12. 2019) V družbi SENG so tudi letos novoletno donacijo v višini 10.000 evrov namenili Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica.

21
junij
SENG 70 let

Igorja navdihuje Soča
09
september
Elektroinženir, ki ga navdihuje Soča

Igor Zimic je po izobrazbi inženir elektrotehnike, ki je na Soških elektrarnah Nova Gorica zaposlen od leta 1981. V svojem prostem času se posveča slikarstvu in aprila je imel svojo prvo likovno razstavo.

03
marec
Pojasnila ob izrednem dogodku – plaz na območju vodnega kanala Rake

V noči na 18. 2. 2016 je zemeljski plaz zasul dotočni kanal male HE Mesto in ga poškodoval. O zemeljskem plazu je bil obveščen center vodenja Soških elektrarn Nova Goriva (SENG), ki je na kraj dogodka poslal upravljavca, ki je ukrepal skladno s Poslovnikom o obratovanju in vzdrževanju MHE Mesto. S soglasjem Ribiške družine Idrija smo ocenili, da je nujen ukrep za zavarovanje ljudi in premoženja odprtje temeljne zapornice na jezu Kobila in zaprtje vtočne zapornice v kanal Rake. S tem ukrepom smo preprečili dotok vode v dovodni kanal Rake in znižali gladino vode v akumulacijskem jezeru. Prav tako je naša ekipa na terenu, v sodelovanju z Ribiško družino Idrija, opravila izlov rib iz zasutega dela kanala. Do ponedeljka, 22. 2. 2016, štiri dni po omenjenem interventnem ukrepu, SENG ni bil obveščen o nikakršnem nastajanju domnevne škode na ribjem življu v strugi Idrijce, dol vodno od jezu Kobila. O domnevni škodi smo bili obveščeni preko medijev.

22
februar
Ključna je večnamenskost objektov

Za družbo Soške elektrarne Nova Gorica sta poglavitno vodilo pri načrtovanju novih hidroenergetskih objektov trajnostni razvoj in večnamenskost. Kot pravijo, so zanje hidroelektrarne veliko več kot zgolj proizvodni objekti.

22
december
Namesto novoletnih obdarovanj boljši pogoji za mamice in novorojenčke

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca praznuje letos 50-letnico delovanja. Ob tej priložnosti so se zaposleni skupaj z vodstvom bolnišnice odločili za prenovo porodnišničnega oddelka zaradi dotrajanosti prostorov in opreme. V Soških elektrarnah Nova Gorica smo kot družbeno odgovorno podjetje prisluhnili njihovim potrebam in željam in prispevali 10.000 € za nakup nove, sodobne porodne mize, ki jo porodnišnica nujno potrebuje.

Bergoč inovacije Brdo
09
oktober
Soške elektrane Nova Gorica z najboljšo inovacijo energetike

Primož Bergoč iz Soških elektrarn Nova Gorica je na letošnjem 7. strateškem srečanju Inovacija energetike za razvoj turbinskega regulatorja za male hidroelektrarne prejel nagrado za najboljšo inovacijo leta na področju energetike. V Soških elektrarnah smo na svojega sodelavca ponosni, hkrati pa je nagrada še ena potrditev, da je vložek v razvoj strokovnega kadra investicija, ki se vedno povrne.

10
julij
Ključ do uspeha podjetja

Skrb za motiviran, strokovno usposobljen kader je vtkana v v vsak proces družbe Soških elektrarn Nova Gorica.