22 mar
2024
V HIDROELEKTRARNI DOBLAR BO MUZEJ

Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o. (SENG) in Evropska prestolnica kulture 2025 Nova Gorica - Gorica ob svetovnem dnevu voda predstavljata skupni projekt Soča, vir energije, ki je del uradnega programa GO! 2025. Načrtujemo sodobno muzejsko postavitev na temo energije in obnovljivih virov na reki Soči, eni najbolje ohranjenih rek alpskega sveta, ki bo začela nastajati v Hidroelektrarni Doblar.

Mitja Gorjan
14 feb
2024
Zelena transformacija je naša realnost

Pogovor z generalnim direktorjem Soških elektrarn Nova Gorica za revijo Naš stik.

IMG_4466B
24 okt
2023
V SOŠKIH ELEKTRARNAH PONOSNI NA DOMAČE KANUISTE

(Nova Gorica, 24. 10. 2023) Generalni direktor Soških elektrarn Nova Gorica (SENG) Mitja Gorjan s sodelavci je na sedežu družbe sprejel aktualnega zmagovalca svetovnega pokala v kanuju Luko Božiča. Božič je član domačega Kajak kluba Soške elektrarne Nova Gorica (KKSE), na kar smo v družbi SENG izjemno ponosni. Sprejema se je udeležil tudi Ivan Zagožen, predsednik KKSE.

Soča
11 okt
2023
SVETOVNI DAN HIDROLOGIJE

Svetovni dan hidroenergije (Global Hydropower day), ki ga vsako leto obeležujemo 11. oktobra, je namenjen ozaveščanju o pozitivnih vplivih trajnostne proizvodnje električne energije iz vodnega vira in vplivih na ljudi ter skupnosti po vsem svetu.