_MG_1147_29
17.
sep. 2019
SENG ZAGNAL ŽE SVOJO 23. MALO HIDROELEKTRARNO

(Nova Gorica/Kneške Ravne, 17. 9. 2019) Z današnjo uradno otvoritvijo male hidroelektrarne Kneža je družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) zagnala svojo triindvajseto malo hidroelektrarno. Elektrarna je v celoti plod domačega znanja in v družbi so upravičeno ponosni na to, da so uspešno izpeljali zahtevni projekt - od ideje, načrtovanja, projektiranja, nadzora pa do same izvedbe. MHE Kneža bo letno proizvedla okoli 3,3 GWh električne energije.

IMG_2823a
30.
maj. 2019
KAR TRI BRONASTA PRIZNANJA ZA INOVACIJE SODELAVCEV SENG

V okviru 24. Srečanja gospodarstvenikov Primorske je Gospodarska zbornica Slovenije (Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica) podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) je prejela tri bronasta priznanja za vse tri prijavljene inovacije, in sicer Sistem vodenja hidroelektrarn nove generacije, Model selekcije optimalnega hidro agregata in Rešitev za spremljanje ekološko sprejemljivega pretoka. V družbi SENG spodbujamo inovativnost, saj se zavedamo pomena naprednega razmišljanja in vzpostavljanja razvojne kulture v kolektivu.

Machino Takeshi_zastava
19.
apr. 2019
SENG: USPEŠNO ZAKLJUČEN REMONT ČRPALNE HIDROELEKTRARNE AVČE

(Nova Gorica/Avče, 19. 4. 2019) Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) so po osmih letih obratovanja uspešno zaključile prvi remont agregata črpalne hidroelektrarne Avče (ČHE Avče), zaenkrat edine črpalne hidroelektrarne v Sloveniji. Redni remonti agregata in opreme so ključni za zagotavljanje dolgoročno varnega in zanesljivega obratovanja elektrarne. Dela je izvajala japonska družba Hitachi Mitsubishi Hydro Corporation, ki je tudi proizvajalka agregata. Kljub temu da so se med potekom remonta pojavila dodatna, nepredvidena dela, se je z remontom zaključilo pred načrtovanim rokom. Zahvala za predčasen zaključek gre ekipi sodelavcev SENG-a in ostalim izvajalcem, ki so z znanjem, delom in angažiranostjo prispevali k uspešnemu in predčasnemu zaključku del.

donacija_18
17.
dec. 2018
SR(E)ČNO 2019

Novoletna donacija družbe Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o. Splošni bolnišnici Dr. Franca Derganca Nova Gorica (Nova Gorica/Šempeter pri Gorici, 17. 12. 2018) V družbi Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o. (SENG) smo tudi letos Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica namenili sredstva v višini 10.000 evrov za nakup nujne medicinske opreme.