Machino Takeshi_zastava
19.
apr. 2019
SENG: USPEŠNO ZAKLJUČEN REMONT ČRPALNE HIDROELEKTRARNE AVČE

(Nova Gorica/Avče, 19. 4. 2019) Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) so po osmih letih obratovanja uspešno zaključile prvi remont agregata črpalne hidroelektrarne Avče (ČHE Avče), zaenkrat edine črpalne hidroelektrarne v Sloveniji. Redni remonti agregata in opreme so ključni za zagotavljanje dolgoročno varnega in zanesljivega obratovanja elektrarne. Dela je izvajala japonska družba Hitachi Mitsubishi Hydro Corporation, ki je tudi proizvajalka agregata. Kljub temu da so se med potekom remonta pojavila dodatna, nepredvidena dela, se je z remontom zaključilo pred načrtovanim rokom. Zahvala za predčasen zaključek gre ekipi sodelavcev SENG-a in ostalim izvajalcem, ki so z znanjem, delom in angažiranostjo prispevali k uspešnemu in predčasnemu zaključku del.

donacija_18
17.
dec. 2018
SR(E)ČNO 2019

Novoletna donacija družbe Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o. Splošni bolnišnici Dr. Franca Derganca Nova Gorica (Nova Gorica/Šempeter pri Gorici, 17. 12. 2018) V družbi Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o. (SENG) smo tudi letos Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica namenili sredstva v višini 10.000 evrov za nakup nujne medicinske opreme.

SENG upravna4a
27.
nov. 2018
NOVI DIREKTOR SOŠKIH ELEKTRARN NOVA GORICA JE MAG. RADOVAN JEREB

(Ljubljana, 27. novembra 2018) – Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), stoodstotnega lastnika Soških elektrarn Nova Gorica (SENG), je v ponedeljek, 26. novembra 2018, za novega direktorja družbe imenovalo mag. Radovana Jereba.

Most na Soči
03.
avg. 2018
Odziv družbe Soške elektrarne Nova Gorica glede izjav Roka Rozmana v medijih

V družbi Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) smo bili preko medijev seznanjeni o dogodku, ki ga gibanje Balkan River Defence pripravlja jutri, 4. avgusta. Organizatorji dogodka bodo z veslanjem po Soči izražali zahtevo za umik načrtov o gradnji HE na Učji in energetsko izrabo zgornje Soče iz vseh strateških dokumentov družbe SENG. Začudeni smo tudi nad izjavami Roka Rozmana, pobudnika gibanja Balkan River Defence, v nekaterih medijih in jih odločno zanikamo.