HE Solkan (4)
02 avg
2022
PONOVNA VZPOSTAVITEV OBRATOVANJA HE SOLKAN

V torek, 2. avgusta 2022, ob 13. uri bo HE Solkan ponovno pričela z obratovanjem. Obratovanje agregatov elektrarne se bo prilagajalo razpoložljivemu pretoku reke Soče.

HE Solkan (7)
27 jul
2022
ZARADI SUŠE IN NIZKEGA VODOSTAJA SOČE JE ZAČASNO PRENEHALA OBRATOVATI HE SOLKAN

Zaradi izjemno nizkega pretoka reke Soče, ki je posledica dolgotrajnega sušnega obdobja, je z obratovanjem začasno prenehala HE Solkan. Trenutno je povprečni pretok reke Soče v Solkanu tako nizek, da ne omogoča varnega obratovanja turbin. Ekološko sprejemljiv pretok se bo zagotavljal s prelivanjem vode čez jezovni zapornici in znaša toliko, kolikor je naravni dotok Soče.

Skupinska
17 jun
2022
SREBRO IN BRON ZA SOŠKE ELEKTRARNE NOVA GORICA

Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica (SP GZS) je v sredo, 15. 6. 2022, v novogoriškem hotelu Perla podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Družba Soške elektrarne Nova Gorica je prejela eno srebrno in eno bronasto priznanje za dve prijavljeni inovaciji. Srebro je šlo v roke ekipi sektorja razvoja z nosilko inovacije Ivano Ušaj, bron pa je prejela ekipa pod vodstvom dr. Tineta Cenciča.

IMG_3901
12 apr
2022
Dnevi energetikov 2022 - INTENZIVNO VSTOPAMO V NOV INVESTICIJSKI CIKEL

V Portorožu so v ponedeljek in torek, 11. in 12. aprila 2022, potekali že 24. Dnevi energetikov, dogodek, ki se ga vsako leto udeležujejo vidni predstavniki slovenske energetike in z njo povezane stroke. Tema letošnjega je bila »Zeleni prehod: poti nazaj ni več!«