logo
21 jun
2017
SENG 70 let
Igorja navdihuje Soča
09 sep
2016
Elektroinženir, ki ga navdihuje Soča

Igor Zimic je po izobrazbi inženir elektrotehnike, ki je na Soških elektrarnah Nova Gorica zaposlen od leta 1981. V svojem prostem času se posveča slikarstvu in aprila je imel svojo prvo likovno razstavo.

03 mar
2016
Pojasnila ob izrednem dogodku – plaz na območju vodnega kanala Rake

V noči na 18. 2. 2016 je zemeljski plaz zasul dotočni kanal male HE Mesto in ga poškodoval. O zemeljskem plazu je bil obveščen center vodenja Soških elektrarn Nova Goriva (SENG), ki je na kraj dogodka poslal upravljavca, ki je ukrepal skladno s Poslovnikom o obratovanju in vzdrževanju MHE Mesto. S soglasjem Ribiške družine Idrija smo ocenili, da je nujen ukrep za zavarovanje ljudi in premoženja odprtje temeljne zapornice na jezu Kobila in zaprtje vtočne zapornice v kanal Rake. S tem ukrepom smo preprečili dotok vode v dovodni kanal Rake in znižali gladino vode v akumulacijskem jezeru. Prav tako je naša ekipa na terenu, v sodelovanju z Ribiško družino Idrija, opravila izlov rib iz zasutega dela kanala. Do ponedeljka, 22. 2. 2016, štiri dni po omenjenem interventnem ukrepu, SENG ni bil obveščen o nikakršnem nastajanju domnevne škode na ribjem življu v strugi Idrijce, dol vodno od jezu Kobila. O domnevni škodi smo bili obveščeni preko medijev.

22 feb
2016
Ključna je večnamenskost objektov

Za družbo Soške elektrarne Nova Gorica sta poglavitno vodilo pri načrtovanju novih hidroenergetskih objektov trajnostni razvoj in večnamenskost. Kot pravijo, so zanje hidroelektrarne veliko več kot zgolj proizvodni objekti.