datum: 23.12.2016

Praznični čas ob koncu leta zaznamujejo tudi obdarovanja. Kadar je posredi tako plemenit namen, kot je skrb za zdravje oziroma izboljšanje zdravstvene oskrbe za vse ljudi, obdarovanje doseže svoj pravi namen. Zato smo tudi letos v Soških elektrarnah Nova Gorica namenili sredstva Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Tokrat smo z našim prispevkom omogočili nakup treh infuzijskih črpalk, ki jih Hemato-onkološka ambulanta nujno potrebuje za nemoteno delo.

Rak postaja najpogostejša bolezen sodobnega človeka. Dobra novica je, da je z zgodnjim odkrivanjem bolezni, predvsem pa ustreznim zdravljenjem, raka pri večini obolelih mogoče ozdraviti ali vsaj za dolgo zazdraviti. Za doseganje tako dobrih rezultatov pri zdravljenju je nujno, da vsak bolnik prejme njemu in njegovi bolezni prilagojeno zdravljenje. Tudi v tej fazi zdravljenja oziroma diagnosticiranja so ambulante, ki nudijo tovrstne  preglede, oskrbo in nenazadnje tudi svetovanje bolnikom z rakom, ključne v celotnem programu zdravljenja onkoloških bolnikov.

S prispevkom Soških elektrarn Nova Gorica so v Splošni bolnišnici v Šempetru kupili tri infuzijske črpalke, ki jih Hemato-onkološka ambulanta nujno potrebuje za nemoteno delo.

Zdravje je največje bogastvo in če lahko pripomoremo k temu, da bo boljša zdravstvena oskrba dostopna kar najširšemu krogu prebivalcev in k večjemu zadovoljstvu zaposlenih, smo dosegli svoj namen. Še posebej smo ponosni in veseli, da smo že dolgoletni donator Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Celotni znesek v višini 5.000 evrov bodo v bolnišnici namenili za nakup infuzijskih črpalk za onkološko ambulanto. Tako bomo prispevali k boljšemu počutju bolnikov in kakovostnejšemu delu zaposlenih v ambulanti, kjer letno obravnavajo okrog 2.000 bolnikov.

Kot je ob predaji čeka povedal Stanko Rovtar dipl. zdravstvenik,: »Pozdravljam odločitev Soških elektrarn Nova Gorica, da nam bodo ob izteku leta pomagali in darovali  finančna  sredstva, ki niso majhna in jih potrebujemo za nabavo novih infuzijskih črpalk. Seveda nas čaka še veliko dela, a takšne geste nam dajo dodaten zagon in voljo, tako da nam energije zlepa ne bo zmanjkalo. V imenu naše ambulante in celotne bolnišnice se Soškim elektrarnam, iskreno zahvaljujem.«

Dobra praksa novoletnih dobrodelnih donacij s strani Soških elektrarn Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca je doslej prispevala k boljšim delovnim pogojem na Oddelku za ortopedijo in na Oddelku za invalidno mladino Stara Gora, k nakupu ultrazvočnega aparata in posodobitvi opreme v Internistični službi, pri nakupu porodnih miz za Porodnišnični oddelek ter tako omogočila bolj kakovostno zdravstveno oskrbo. Z dobrodelnimi gestami v Soških elektrarnah širimo načela družbeno odgovornega poslovanja in ravnanja v okolju, v katerem delujemo, in ga hkrati tudi soustvarjamo.

Ob tej priložnosti zaželimo prav vsem lepe praznike in obilo zdravja. Srečno 2017.

Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o.