IMG_20220112_144436 (002)
10 jan
2022
PONOVNA VZPOSTAVITEV DELOVANJA MALE HE PODSELO

Zaradi vzpostavitve delovanja male HE na pregradi Podselo morajo Soške elektrarne Nova Gorica v času del na pregradi nižati gladino Doblarskega jezera. Znižanje bo potekalo v dveh terminih, januarja in februarja, usklajeno je z vsemi relevantnimi deležniki.

plave006.jpg
07 jan
2022
PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE ELEKTRARN SKUPINE HSE KLJUB ZAOSTRENIM RAZMERAM NEMOTENA

Zagotavljanje neprekinjenega obratovanja ter proizvodnje električne in toplotne energije je v središču poslanstva Holdinga Slovenske elektrarne, največjega slovenskega proizvajalca električne energije. Naše elektrarne, ki skupaj proizvedejo dve tretjini vse slovenske električne energije, zaradi doslednega spoštovanja preventivnih ukrepov, povezanih s preprečevanjem širitve novega korona virusa, delujejo nemoteno.

Dimitrij Klančič (SBNG)_Dunja Savnik (SBNG)_Radovan Jereb (SENG)
23 dec
2021
ŠEMPETRSKA INTENZIVNA ENOTA BO BOGATEJŠA ZA NOVI VENTILATOR

(Šempeter pri Gorici, 23. 12. 2021) Ventilator je namenjen zdravljenju kritično bolnih in poškodovanih pacientov. Njegov nakup je omogočila družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG), v sklopu tradicionalne novoletne donacije, z donacijo v višini 10.000 evrov.

Elektro_Celje v2
15 okt
2021
SKUPINA HSE BOGATEJŠA ZA DRUŽBO ECE

Holding Slovenske elektrarne (HSE), največji slovenski proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov, je v četrtek, 14. oktobra 2021, z nakupom 51-odstotnega deleža ECE, energetske družbe, d.o.o., tudi uradno vstopil na maloprodajni trg električne energije. Združeno znanje obeh podjetij slovenskim končnim odjemalcem prinaša novega partnerja pri zagotavljanju sodobnih in konkurenčnih energetskih produktov in storitev.