SENG upravna4a
27.
nov. 2018
NOVI DIREKTOR SOŠKIH ELEKTRARN NOVA GORICA JE MAG. RADOVAN JEREB

(Ljubljana, 27. novembra 2018) – Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), stoodstotnega lastnika Soških elektrarn Nova Gorica (SENG), je v ponedeljek, 26. novembra 2018, za novega direktorja družbe imenovalo mag. Radovana Jereba.

Most na Soči
03.
avg. 2018
Odziv družbe Soške elektrarne Nova Gorica glede izjav Roka Rozmana v medijih

V družbi Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) smo bili preko medijev seznanjeni o dogodku, ki ga gibanje Balkan River Defence pripravlja jutri, 4. avgusta. Organizatorji dogodka bodo z veslanjem po Soči izražali zahtevo za umik načrtov o gradnji HE na Učji in energetsko izrabo zgornje Soče iz vseh strateških dokumentov družbe SENG. Začudeni smo tudi nad izjavami Roka Rozmana, pobudnika gibanja Balkan River Defence, v nekaterih medijih in jih odločno zanikamo.

Akumulacijsko jezero na Kanalskem vrhu
31.
maj. 2018
ČRPALNA HIDROELEKTRARNA AVČE IN NJEN POTENCIAL V EKOSISTEMU E-MOBILNOSTI

(Nova Gorica - Avče, 31. 5. 2018) - V družbi Soške elektrarne Nova Gorica (SENG), natančneje v strojnici črpalne hidroelektrarne Avče je potekala predstavitev najbolje prodajanega električnega avtomobila na svetu. Družba SENG upravlja 27 hidroenergetskih objektov, in sicer 21 malih in 5 velikih hidroelektrarn ter zaenkrat edino črpalno elektrarno v Sloveniji, to je ČHE Avče, ki je začela obratovati leta 2010. Ideja za črpalno hidroelektrarno je nastala predvsem zaradi neugodne strukture električne energije in želje po skladiščenju le-te za obdobja, ko so potrebe po električni energiji največje. S svojim delovanjem pa ČHE omogoča tudi bolj ekonomično izrabo vodnega vira.

IMG_4575
19.
dec. 2017
Zdravje je naše največje bogastvo

Novoletna donacija Soških elektrarn Nova Gorica Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica Praznični čas ob koncu leta zaznamujejo tudi obdarovanja. Ko je posredi tako plemenit namen, kot je skrb za zdravje oziroma izboljšanje zdravstvene oskrbe za vse ljudi, obdarovanje doseže svoj pravi namen. Tudi letos so v družbi Soške elektrarne Nova Gorica namenili sredstva Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Tokrat so s prispevkom v višini 10.000 evrov omogočili nakup medicinskih hladilnikov za shranjevanje občutljivih zdravil.