_MG_1147_29
17 sep
2019
SENG ZAGNAL ŽE SVOJO 23. MALO HIDROELEKTRARNO

(Nova Gorica/Kneške Ravne, 17. 9. 2019) Z današnjo uradno otvoritvijo male hidroelektrarne Kneža je družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) zagnala svojo triindvajseto malo hidroelektrarno. Elektrarna je v celoti plod domačega znanja in v družbi so upravičeno ponosni na to, da so uspešno izpeljali zahtevni projekt - od ideje, načrtovanja, projektiranja, nadzora pa do same izvedbe. MHE Kneža bo letno proizvedla okoli 3,3 GWh električne energije.

IMG_2823a
30 maj
2019
KAR TRI BRONASTA PRIZNANJA ZA INOVACIJE SODELAVCEV SENG

V okviru 24. Srečanja gospodarstvenikov Primorske je Gospodarska zbornica Slovenije (Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica) podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) je prejela tri bronasta priznanja za vse tri prijavljene inovacije, in sicer Sistem vodenja hidroelektrarn nove generacije, Model selekcije optimalnega hidro agregata in Rešitev za spremljanje ekološko sprejemljivega pretoka. V družbi SENG spodbujamo inovativnost, saj se zavedamo pomena naprednega razmišljanja in vzpostavljanja razvojne kulture v kolektivu.

Machino Takeshi_zastava
19 apr
2019
SENG: USPEŠNO ZAKLJUČEN REMONT ČRPALNE HIDROELEKTRARNE AVČE

(Nova Gorica/Avče, 19. 4. 2019) Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) so po osmih letih obratovanja uspešno zaključile prvi remont agregata črpalne hidroelektrarne Avče (ČHE Avče), zaenkrat edine črpalne hidroelektrarne v Sloveniji. Redni remonti agregata in opreme so ključni za zagotavljanje dolgoročno varnega in zanesljivega obratovanja elektrarne. Dela je izvajala japonska družba Hitachi Mitsubishi Hydro Corporation, ki je tudi proizvajalka agregata. Kljub temu da so se med potekom remonta pojavila dodatna, nepredvidena dela, se je z remontom zaključilo pred načrtovanim rokom. Zahvala za predčasen zaključek gre ekipi sodelavcev SENG-a in ostalim izvajalcem, ki so z znanjem, delom in angažiranostjo prispevali k uspešnemu in predčasnemu zaključku del.

SENG upravna4a
27 nov
2018
NOVI DIREKTOR SOŠKIH ELEKTRARN NOVA GORICA JE MAG. RADOVAN JEREB

(Ljubljana, 27. novembra 2018) – Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), stoodstotnega lastnika Soških elektrarn Nova Gorica (SENG), je v ponedeljek, 26. novembra 2018, za novega direktorja družbe imenovalo mag. Radovana Jereba.