01_foto_plazma-04.jpg
05 jan
2021
HSE: V letu 2020 smo v proračune prispevali 200 milijonov evrov dajatev

Družbe iz skupine Holding Slovenske elektrarne so v letu 2020 v državni in lokalne proračune po decembrski oceni skozi dajatve prispevale več kot 215 milijonov evrov. V okviru Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), največjega proizvajalca električne energije v Sloveniji, tudi iz obnovljivih virov, delujejo med drugimi družbe Dravske elektrarne Maribor (DEM), ki so največji proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov, Soške elektrarne Nova Gorica (SENG), Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ), ki je v letošnjih težkih razmerah epidemije proizvajala tudi do 70 odstotkov vse električne energije v državi, in Premogovnik Velenje, v katerem so ves čas nemoteno dobavljali premog za proizvodnjo električne energije v TEŠ.

IMG_4768
20 nov
2020
Soške elektrarne novogoriški bolnišnici zagotovile opremo za oskrbo bolnikov s COVID-19

Nova Gorica, 20. 11. 2020 – Leto 2020 je Slovenijo in svet zaznamovala zdravstvena kriza povezana z epidemijo novega koronavirusa, zato smo v Soških elektrarnah Nova Gorica (SENG) s tradicionalno novoletno donacijo Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica pohiteli in jo izvedli že v novembru. Največji zdravstveni ustanovi na severnem Primorskem smo podarili turbinski ventilator in izolator za obravnavo in prevoz bolnikov, tudi s covidom-19. Opremo je izbralo strokovno vodstvo bolnišnice, v družbi SENG pa smo, v dogovoru z matično družbo - Holdingom Slovenske elektrarne (HSE), izvedli nakup in dobavo opreme.

Soča
20 okt
2020
REKORDNA DNEVNA PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE SKUPINE HSE

Hidroelektrarne skupine HSE, ki delujejo pod okriljem Dravskih elektrarn Maribor in Soških elektrarn Nova Gorica, in Termoelektrarna Šoštanj, ki za proizvodnjo električne in toplotne energije uporablja premog iz Premogovnika Velenje, so 13. oktobra 2020 s 36,7 GWh proizvedene električne energije dosegle rekord. To je namreč največja dnevna proizvodnja v zgodovini obstoja skupine HSE, največjega slovenskega proizvajalca in trgovca z električno energijo v Slovenji. Rekordni proizvodnji so botrovale ugodne hidrološke razmere, visoko razpoložljiva proizvodna infrastruktura (in to kljub zaostrenim razmeram in ukrepom, povezanih s širitvijo Covid-19) ter ugodne tržne razmere.

Direktor SENG z vodji inovacijskih ekip
23 sep
2020
LETOS SMO V SENG-u ŠE INOVATIVNEJŠI

(Nova Gorica, 23. 9. 2020) Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica je podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) je prejela eno srebrno in dve bronasti priznanji za tri prijavljene inovacije. Srebro je šlo v roke ekipi dr. Tineta Cenciča za inovacijo Avtomatski diagonalni vpih zraka v sesalno cev pri delnih obremenitvah Francisove vodne turbine, bronasti priznanji pa sta prejeli še skupina pod vodstvom Marka Mladovana za inovacijo Sistem daljinskega upravljanja zaklopk zapornic na jezu Podselo in skupina Gregorja Korona za inovacijo Tehnična rešitev odprtega hladilnega sistema in drenažne vode v HE Plave I.