HE Doblar_iztok (2)
31 mar
2021
PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE SKUPINE HSE ZANESLJIVA TUDI V ČASU ZAOSTRENIH UKREPOV

Tudi v obdobju zaostritve ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tj. med 1. in 11. aprilom 2021, bomo v skupini HSE zagotavljali varno, stabilno in zanesljivo proizvodnjo električne energije ter posledično prispevali k nemoteni oskrbi gospodinjstev, ustanov in gospodarskih subjektov.

TineKancler_28032021
30 mar
2021
Tine Kancler najhitrejši kajakaš finala mednarodne tekme v Solkanu

27. in 28. marca 2021 je v Kajak centru Solkan potekalo mednarodno tekmovanje ICF Word Ranking, ki ga organizirata Kajak klub Soške elektrarne in Kajakaška zveza Slovenije. To je tradicionalno prva od osemnajstih tekem na mednarodnem nivoju, na kateri tekmovalci zbirajo točke za Svetovno lestvico. Tekmovanja se je udeležilo več kot 300 tekmovalcev iz 15 držav. Slovenci, Čehi in Slovaki so nastopili s celotno reprezentanco, Italijani, Avstrijci, Švicarji, Švedi, Ukrajinci in Hrvati pa z najboljšimi tekmovalci.

01_foto_plazma-04.jpg
05 jan
2021
HSE: V letu 2020 smo v proračune prispevali 200 milijonov evrov dajatev

Družbe iz skupine Holding Slovenske elektrarne so v letu 2020 v državni in lokalne proračune po decembrski oceni skozi dajatve prispevale več kot 215 milijonov evrov. V okviru Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), največjega proizvajalca električne energije v Sloveniji, tudi iz obnovljivih virov, delujejo med drugimi družbe Dravske elektrarne Maribor (DEM), ki so največji proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov, Soške elektrarne Nova Gorica (SENG), Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ), ki je v letošnjih težkih razmerah epidemije proizvajala tudi do 70 odstotkov vse električne energije v državi, in Premogovnik Velenje, v katerem so ves čas nemoteno dobavljali premog za proizvodnjo električne energije v TEŠ.

IMG_4768
20 nov
2020
Soške elektrarne novogoriški bolnišnici zagotovile opremo za oskrbo bolnikov s COVID-19

Nova Gorica, 20. 11. 2020 – Leto 2020 je Slovenijo in svet zaznamovala zdravstvena kriza povezana z epidemijo novega koronavirusa, zato smo v Soških elektrarnah Nova Gorica (SENG) s tradicionalno novoletno donacijo Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica pohiteli in jo izvedli že v novembru. Največji zdravstveni ustanovi na severnem Primorskem smo podarili turbinski ventilator in izolator za obravnavo in prevoz bolnikov, tudi s covidom-19. Opremo je izbralo strokovno vodstvo bolnišnice, v družbi SENG pa smo, v dogovoru z matično družbo - Holdingom Slovenske elektrarne (HSE), izvedli nakup in dobavo opreme.