ČHE Avče (4)
04 jun
2021
NAŠA DOLŽNOST JE, DA OKOLJE NE LE OHRANIMO, TEMVEČ POSKRBIMO ZA NJEGOV RAZVOJ

Skupina Holding Slovenske elektrarne (HSE), največji proizvajalec električne energije v Sloveniji, tudi iz obnovljivih virov, s svojimi projekti dokazuje, da okoljska politika ni le mrtva črka na papirju. Ob svetovnem dnevu okolja, ki ga obeležujemo 5. junija, se lahko pohvalimo s številnimi projekti, ki so skozi leta prispevali k izboljšanju kakovosti življenja in okolja. Preobrazba v nizkoogljično družbo je namreč mogoča le s premišljeno in trajnostno naravnano razvojno politiko. To nam narekujejo tudi pridobljeni mednarodni certifikati: vse družbe skupine HSE, ki proizvajajo električno energijo, imajo mednarodni certifikat sistema ravnanja z okoljem ISO 14001.

HE Solkan_Soča
11 maj
2021
Študija o zagotavljanju varstva pred utopitvami na področju rekreacijskega centra Solkan

Družba Soške elektrarne Nova Gorica je pri Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani naročila izdelavo študije o varnosti kopanja v reki Soči v Solkanu. Študijo o zagotavljanju varstva pred utopitvami na področju rekreacijskega centra Solkan je izdelal doc. dr. Boro Štrumbelj. Družba SENG je študijo predala v nadaljnjo uporabo Mestni občini Nova Gorica, ki je po ZVU pristojna za predpisovanje posebnih ukrepov za varstvo pred utopitvami.

HE Doblar_iztok (2)
31 mar
2021
PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE SKUPINE HSE ZANESLJIVA TUDI V ČASU ZAOSTRENIH UKREPOV

Tudi v obdobju zaostritve ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tj. med 1. in 11. aprilom 2021, bomo v skupini HSE zagotavljali varno, stabilno in zanesljivo proizvodnjo električne energije ter posledično prispevali k nemoteni oskrbi gospodinjstev, ustanov in gospodarskih subjektov.

TineKancler_28032021
30 mar
2021
Tine Kancler najhitrejši kajakaš finala mednarodne tekme v Solkanu

27. in 28. marca 2021 je v Kajak centru Solkan potekalo mednarodno tekmovanje ICF Word Ranking, ki ga organizirata Kajak klub Soške elektrarne in Kajakaška zveza Slovenije. To je tradicionalno prva od osemnajstih tekem na mednarodnem nivoju, na kateri tekmovalci zbirajo točke za Svetovno lestvico. Tekmovanja se je udeležilo več kot 300 tekmovalcev iz 15 držav. Slovenci, Čehi in Slovaki so nastopili s celotno reprezentanco, Italijani, Avstrijci, Švicarji, Švedi, Ukrajinci in Hrvati pa z najboljšimi tekmovalci.