Primož Roglič
28 jul
2021
ČESTITKE PRIMOŽU ROGLIČU ZA ZLATO MEDALJO NA OI V TOKIU

Slovenski kolesar Primož Roglič je v vožnji na čas na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil zlato medaljo. V cilju je za več kot minuto premagal vse tekmece. Zaposleni v družbi SENG mu iskreno čestitamo ob novem izjemnem uspehu in se veselimo skupaj z njim.

Benjamin Savšek
26 jul
2021
ČESTITKE BENJAMINU SAVŠKU ZA OLIMPIJSKO ZLATO

V družbi Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) čestitamo kanuistu Benjaminu Savšku za izjemen športni dosežek - zlato odličje v disciplini C1 na Olimpijskih igrah v Tokiu.

Prapretno_temeljni kamen
03 jul
2021
OBRAČAMO POMEMBEN LIST V RAZVOJU SLOVENSKE ENERGETIKE IN DRUŽBE

Holding Slovenske elektrarne, največji slovenski proizvajalec električne energije, tudi iz obnovljivih virov, je od današnjega dne bogatejši za projekt izgradnje največje sončne elektrarne v Sloveniji. Temeljni kamen za 3,036 megavatno sončno elektrarno so v Prapretnem pri Hrastniku položili generalni direktor HSE dr. Viktor Vračar, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, župan občine Hrastnik Marko Funkl in Zvonko Černač, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Vlade Republike Slovenije. Dogodka sta se udeležila tudi državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Republike Slovenije Blaž Košorok in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Andrej Čuš.

Poslovodstvo HSE
22 jun
2021
OBJAVLJENO LETNO POROČILO SKUPINE HSE ZA LETO 2020

Skupina HSE, največji proizvajalec električne energije, tudi iz obnovljivih virov, v Sloveniji, je v letu 2020 poslovala dobro. Dobiček iz poslovanja, povečan za odpise vrednosti (EBITDA), je bil v primerjavi z letom 2019 višji za več kot 17 odstotkov in je znašal 188 milijonov evrov, čisti prihodki od prodaje v višini 1,8 milijarde evrov pa so bili glede na leto poprej višji za več kot 7 odstotkov.