datum: 19.12.2017

Novoletna donacija Soških elektrarn Nova Gorica Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica
Praznični čas ob koncu leta zaznamujejo tudi obdarovanja. Ko je posredi tako plemenit namen, kot je skrb za zdravje oziroma izboljšanje zdravstvene oskrbe za vse ljudi, obdarovanje doseže svoj pravi namen. Tudi letos so v družbi Soške elektrarne Nova Gorica namenili sredstva Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Tokrat so s prispevkom v višini 10.000 evrov omogočili nakup medicinskih hladilnikov za shranjevanje občutljivih zdravil.

Direktor družbe Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) Marjan Pintar je danes izročil ček v vrednosti  10.000 evrov prim. dr. Nataši Fikfak, direktorici Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica. Celotni znesek bodo v bolnišnici namenili nakupu medicinskih hladilnikov za shranjevanje občutljivih zdravil. Na trgu je namreč vse več zdravil, ki jih je potrebno shranjevati pri temperaturi od 2 do 8 °C, kar pomeni v hladilnikih. Med taka zdravila spadajo tudi draga biološka zdravila, ki jih v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica vedno več uporabljajo, saj so nujno potrebna  za zdravljenje težkih bolezenskih stanj  bolnikov. Hladilniki za shranjevanje tovrstnih zdravil  morajo biti kalibrirani, validirani, redno vzdrževani, hkrati morajo omogočati konstantni nadzor temperature. Način shranjevanja zdravil namreč vpliva na učinkovitost, varnost in kakovost zdravil, zato je zelo pomembno, da so zagotovljeni zahtevani pogoji. Shranjevanje zdravil, na način, da so čim bližje bolniku, je cilj varnega dela v bolnišnici. Medicinski hladilniki v ambulanti za aplikacijo zdravil (dnevna bolnišnica) in na oddelku za intenzivno terapijo so nujno potrebni tudi zato, ker so tako shranjena zdravila vedno na voljo kot tudi na zalogi za potrebe celotne bolnišnice.

Kot je ob predaji čeka povedal direktor SENG-a Marjan Pintar, v Soških elektrarnah razumejo odgovornost do družbenega okolja kot temelj trajnostnega razvoja. Z okoljem, v katerem poslujejo, želijo dejavno sodelovati in prispevati k pozitivnim spremembam za ljudi. Dodal je še: »Zdravi imajo tisoč želja, bolni pa eno samo. Z donacijo pomagamo izpolniti ljudem edino in največjo željo - ozdraveti.«

IMG_4597Prim. Nataša Fikfak, direktorica bolnišnice, pa je povedala: »Donacije pomembno prispevajo k  modernizaciji opreme in tehnologije v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Odločitev podjetij in posameznikov iz našega okolja, da del svojega zaslužka namenijo pacientom in zaposlenim v naši bolnišnici, nas spodbuja k še bolj kvalitetnemu delu in daje zagon ter motivacijo za nadaljnje delo. Največja nagrada za vse zaposlene v bolnišnici je, da bolniki od nas odhajajo ozdravljeni in zadovoljni. Zavedamo se, da smo nedvomno pomemben del družbe Severno Primorske regije. Družbi SENG in ostalim donatorjem se zahvaljujem z obljubo, da bomo tudi v bodoče v ponos celotni regiji.«

 

Družba SENG letos praznuje 70. obletnico delovanja. Kot družbeno odgovorno podjetje so v SENG-u pozorni in občutljivi na potrebe okolja, v katerem poslujejo. Že tradicionalno namenjajo novoletno donacijo Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Dobra praksa novoletnih dobrodelnih donacij s strani družbe SENG splošni bolnišnici je doslej prispevala k boljšim delovnim pogojem Oddelka za ortopedijo, Oddelka za invalidno mladino Stara Gora, prispevala k nakupu ultrazvočnega aparata, posodobitvi opreme v Internistični službi, nakupu porodne mize in infuzijskih črpalk. Z donacijami je omogočila bolj kakovostno zdravstveno oskrbo za paciente ter ugodnejše delovne razmere za medicinsko osebje.

Ob tej priložnosti zaželimo prav vsem lepe praznike in obilo zdravja. Srečno 2018.

 

Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o.

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica