Salonit_SENG v2
09 sep
2021
SODELOVANJE SOŠKIH ELEKTRARN NOVA GORICA IN SALONITA ANHOVO NA PODROČJU OBNOVLJIVIH VIROV ENERGIJE

Anhovo, 8. september 2021 – Predstavniki Soških elektrarn in Salonita Anhovo so sklenili dogovor o preučitvi možnosti za skupno sodelovanje na področju obnovljivih virov energije. Načrtujejo postavitev sončne elektrarne in tehnologije za proizvodnjo vodika.

PodpisSporazumMONG-SENG_2-8-2021_fMatejaPelikan-0537
03 avg
2021
Z današnjim dnem informator za večjo varnost na Soči v Solkanu

Z današnjim dnem je na Soči, na območju t. i. Starega jezu v Solkanu, z delom začel informator, ki bo obiskovalce obveščal o nevarnosti utopitve. Gre za enega od ukrepov, ki jih predvideva sporazum za večjo varnost na območju Soče v Solkanu. Sporazum so podpisali župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič, direktor Soških elektrarn Nova Gorica mag. Radovan Jereb in predsednik Kajak kluba Soške elektrarne mag. Ivan Zagožen. Podpisniki so ob tem poudarili, da absolutne varnosti pred utopitvami ni in je niti ne more biti zaradi same narave reke Soče. Sprejeti ukrepi in dejavnosti varstva pred utopitvami so namenjeni zgolj relativnemu izboljšanju varnosti na tem področju. Dosežen sporazum pomeni velik korak naprej pri sprejetih ukrepih v tem delu Soče. Po letošnjem testnem obdobju jih bo ovrednotila in po potrebi izboljšala posebna strokovna delovna skupina.

Primož Roglič
28 jul
2021
ČESTITKE PRIMOŽU ROGLIČU ZA ZLATO MEDALJO NA OI V TOKIU

Slovenski kolesar Primož Roglič je v vožnji na čas na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil zlato medaljo. V cilju je za več kot minuto premagal vse tekmece. Zaposleni v družbi SENG mu iskreno čestitamo ob novem izjemnem uspehu in se veselimo skupaj z njim.

Benjamin Savšek
26 jul
2021
ČESTITKE BENJAMINU SAVŠKU ZA OLIMPIJSKO ZLATO

V družbi Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) čestitamo kanuistu Benjaminu Savšku za izjemen športni dosežek - zlato odličje v disciplini C1 na Olimpijskih igrah v Tokiu.