70 let SENG_23-11-2017_foto M. Pelikan-4203
23.
nov. 2017
Soške elektrarne Nova Gorica - že sedemdeset let v toku življenja

Energija prehaja. Znanje se oplaja. Narava ostaja. Družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG), ki je del skupine HSE, praznuje sedemdeseto obletnico svojega delovanja. V noči z 18. na 19. november leta 1947 so domači strokovnjaki od italijanskih elektriških družb prevzeli v upravljanje tedaj delujoče elektrarne na Primorskem in tako so nastale Soške elektrarne Nova Gorica. SENG je ponosen na svojo bogato tradicijo, ki je trden temelj za uspešno delovanje družbe danes, hkrati se odgovorno in dejavno sooča z izzivi prihodnosti.

Foto 2
15.
jun. 2017
Malica ni kava in cigaret je zmagovit projekt v okviru programa dobrih praks na področju varnosti in zdravja pri delu

V organizaciji Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter pod pokroviteljstvom Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu je v četrtek, 15. 6. 2017, v Mestnem muzeju v Ljubljani potekala slavnostna podelitev priznanj na temo Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu v letih 2016/17«. Priznanje je letos pripadlo družbi Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o. (SENG), ki je s projektom Malica ni kava in cigaret navdušila komisijo. Glavni namen projekta je izboljšanje kazalnikov zdravstvenega stanja zaposlenih v družbi in posledično sprememba njihovih prehranjevalnih navad. Komisijo je prepričal inovativen in sodoben pristop k reševanju problema neustreznih prehranjevalnih navad.

Foto
23.
dec. 2016
Novoletna donacija Soških elektrarn Nova Gorica Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca

Praznični čas ob koncu leta zaznamujejo tudi obdarovanja. Kadar je posredi tako plemenit namen, kot je skrb za zdravje oziroma izboljšanje zdravstvene oskrbe za vse ljudi, obdarovanje doseže svoj pravi namen. Zato smo tudi letos v Soških elektrarnah Nova Gorica namenili sredstva Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Tokrat smo z našim prispevkom omogočili nakup treh infuzijskih črpalk, ki jih Hemato-onkološka ambulanta nujno potrebuje za nemoteno delo.

Foto 3
25.
feb. 2016
Soupravljanje prinaša korist vsem

Združenje svetov delavcev Slovenije (ZSDS) že od leta 2002 vsako leto organizira tradicionalno študijsko srečanje svojih članov neposredno v enem izmed podjetij, katerega svet delavcev je član združenja in nastopa kot vsakokratni gostitelj. Ta srečanja so namenjena predvsem neposredni izmenjavi koristnih izkušenj iz vsakodnevne slovenske soupravljalske prakse oziroma usposabljanju iz prakse za prakso. Letos je srečanje gostil svet delavcev družbe Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o. (SENG).